2010. május 11., kedd

Trou du Cru




Mostanában folyamatosan olyan sajtokat sikerült vásárolnom, amelyek az Auvergne régióból származnak, így most üde kis színfoltot jelent számomra ez az apró csoda, amely egyenesen Burgundiából érkezett a Nogen-t piacra ahol én kíméletlenül megvásároltam.

A Trou du Cru nyers tehéntejből készül, formázás után az érlelés alatt egyesével mossák át egy Marc de Bourgogne nevű, igen erős alkoholos itallal, ami egyedi aromát kölcsönöz neki.
Illata és íze egyaránt erős. Állaga a külső, narancsos-barnás puha, de kicsit rugalmas kéreg alatt nyúlós, krémes, színe pedig gyönyörű sárgás, csontszín.

A sajt darabonként 60 grammot nyom, apró papírban árulják, akár a mignon-t. Ára roppant borsos, a pici darab €3,50-be került, és tartok tőle, hogy ez még nem a legdrágább, ami kapható belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése