2010. április 13., kedd

Bresse Bleu



A Bresse Bleu a Rhône-Alpes régióból származó kék- és lágysajt párosítása. A két típus előnyei remek harmóniában öltenek testet ebben a pici sajtban, amelyet papírhengerbe csomagolva helyeznek forgalomba. Állaga szobahőmérsékleten jólesően krémes, íze simulékony, szinte behízelgő. Gyakorlott sajtfogyasztók számára nem mutat sok újat, ettől függetlenül a nap bármely szakában szívesen fogyasztanám. Ajánlott azok számára, akik még idegenkednek az erősebb illatú, éretteb sajtoktól, de az egyszerű, frissebb és éretlenebb ízű camemberttől már többre vágynak. A Bresse Bleu nem tartozik a drága sajtok közé, az általam (bár promócióban) vásárolt kis henger, a maga 225 grammjával és 1.5 Eurós árával kifejezetten kedvezőnek mondható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése